نقش سبک زندگی در پیشگیری و درمان چاقی مطابق با طب سنتی ایرانی با برخی از یافتههای طب کلاسیک مطابقت دارد. سبک زندگی ناسالم؛ به عنوان مثال خواب نامنظم، پرخوری و عادات غذایی غلط، فعالیت بدنی ناکافی و هیجانات عاطفی مانند غم و اندوه و اضطراب میتواند باعث چاقی شود.
طب سنتی ایرانی همچنین نگاه ویژه ای به رژیم غذایی افراد در مدیریت چاقی کودکان دارد. توجه به این نکته ضروری است که در فرمولاسیون رژیم غذایی و دارویی مبتنی بر طب سنتی ایرانی تاکید زیادی بر مصرف گیاهان و غذاهای با مزاج گرم و خشک در درمان چاقی شده است. این میتواند به محققان کمک کند تا رویکردهای موثرتر و ایمنتری پیدا کنند و یک سبک زندگی سالم را برای مدیریت چاقی کودکان ترویج نمایند. 1
طب سنتی در مقابل طب غربی در تغذیه درمانی
تغذیه درمانی کاربرد علمی این است که چگونه غذا، مواد مغذی و سبک زندگی میتوانند بر رفاه ما تأثیر بگذارند. با استفاده از دانش عمیق بیوشیمی، درمانگران تغذیه به دنبال شناسایی عوامل خارجی (سبک زندگی، رژیم غذایی و محیط) هستند که میتوانند بر سلامت ما تأثیر منفی بگذارند و تلاش میکنند تا این عدم تعادلها را از طریق برنامههای غذایی سالم و در صورت لزوم، با تغذیه صحیح اصلاح کنند.
طب سنتی معتقد است که هیکل، خلق و خو و وضعیت سلامتی هر فرد متفاوت است و با افزایش سن تغییر میکند. رژیم غذایی و تغذیه طب سنی میتواند بدن را برای بازگرداندن تعادل با اجتناب از غذاهایی که عدم تعادل را تشدید میکنند، راهنمایی کند.
این مفهوم ارتباط نزدیکی با طب مدرن دارد، جایی که بیشتر سرطآنها و سایر بیماریهای دژنراتیو ناشی از رژیم غذایی نامناسب و کمبودهای تغذیهای است. غذاها مانند طبیعت انسان به چهار دسته سرد، خنک، گرم و گرم تقسیم میشوند. غذاهایی که میتوانند گرمای بدن را افزایش دهند، گردش خون را تقویت کنند و انرژی بدن را تقویت کنند، گرم هستند. و آنهایی که میتوانند خون را آرام کنند، سموم را دفع کنند و کالری را کاهش دهند، برعکس، غذاهای سرد هستند.
منابع: